syurga ku

syurga ku

Thursday, July 11, 2013

ramadhan kedua RICE DISPENSER


aeni pose2hari dah kita. mcm semalam jgak sahur kami xbgun jgak..beball betul bijik mata ni Ya Allah..
bakpe la liat. xde pun nak togok air segelas..xminum terus..sedar2 jam kul 640..tawakal je la wahai perut.keje macam bese.anak aku si ryan xpose pun..selamber badak mkn chipmore dpn aku dlm kete.dugaan dik dugaan..chipmore pun sodap jgak time tgah lapa kan..jgn kan kata chipmore, air masak pun sodappppppppppppppppp..

aeni aku blik kul 430 tp kene tgu ryan hbis kafa kul 5..aya pun hbis keje kul 5.aku decide nak masak sbb balik awl keje..aku ni hidup cam bese la.bila dah ada 2 umh penyinggahan ni jgn kan kata bulan pose, bln xpose pun mmg selalu call partner nak blik terus ke, nak g mane lpas ni, bla3....tu la kami.bincang dlm sms xpun call.tp aeni aya ckp jumpa kat umh terus so aku pun nonong je la pas ryan balik trus nak blik..sampai je kat area shahputra, aya call tnya katne.

ms tu dia kat umh mak dia.xblik lg org tua ni padahal dia yg suh aku blik trus tgu kat umh.xalih2 dia ckp bukak pose umh umie la.umie ajak..nasib xsmpai highway lg.blh aku uturn kat pjbt umno tu.if dh lpas, xingin aku nak kona2.jauh beb.

anak aku terloncat2 je dgr g umh atuk..motif dia? dpt men ngan eisya ngan danish..tu je..smpai umh dorang, lex jap.nak msak awl sgt.so aya ajak g bazar kat bndar nek moto 3 branak bwk byqa.yg lain aku tgal. beli juadah sampingan utk berbuka..

alhamdulillah...mkn ramai2 brebut2 plak tuh, huh nikmat dr mkn sorang2..suasana tu lain..jam 8 kitaorg nak blik dh sbb aya nak g tarawikh kat masjid kg je area umh kitaorg..

lgpun aku dr pg xmandi rasa belengas badan..
opsss sepesel aeni berbuka kat umh umie..aku dpt benda ni dr umie.. maseh mak..

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*



mesti korang ckp aku kuat membodekkan? silap fakta..ni bukan membodek.aku kalo nak membodek biar kene gaya.aku tau maktua aku mcmane..buat baik aku bkn ada makna tp ikhlas aku disebabkan suami..mcmane aya buat kat org tua aku, mcmtu la aku nilaikan nya..

aku niat mmg nak order lain, byr mcm bese.bkn nya murah brands ni.benda alah ni aku dh aim lama dh tp sbb rege dia je aku masih pakai baldi biru tu..jgn men2 baldi biru tu dah berjasa pd aku kat 5thun dh ms aku duk umh sewa..

 

tp maktua ckp xpe la mak bagi kat awk xpyh bayar...huhhhh, xleh jadik..kami balas di Bandung nanti ye mak..amin..


sampai umh 1st aku buat salin beras dulu..kihkihkihkihkihhh....
 

No comments:

Post a Comment