syurga ku

syurga ku

Friday, July 26, 2013

deko raya


alhamdulillah...aeni cuti nuzul al-quran jatuh pulak ae Jumaat..sedang rancak aku mkn join bdak2 kat dapur, aku sound ke en aya..jom aeni off kita kemas2 umah utk raya nak? nanti xde ms dah..jommm...copp aeni aku xpose..pedih perut..laki aku pose.aku 4branak mkn dpn dia..dia no hal.
kebal.

 sedang mkn kat dapur, dia dulu buat keje..jatuhkan frame2 nak cuci habuk kat dinding

 ni sandar molek2 dulu. dia cabut part aku gilapkan je..

licinnnnnnnnnnnnnnnnnn

ni aku dh siap gonyohh pastu terus susun semula.
ni aku nak buang je rasa..sbb xlawo..tgu masa je

dh siap lap, gantung terus..
almaklum makhluk kecik ramai

 bila peel rajin dia mai, yg aku xsuruh dia buat
cabut sarung kusyen kusi
 peneman kami jgak tuhh.kusi ni from Ikea rm250 2 pasang.aku beli kat kedai 2nd hand je.
thun 2010 aku beli smpai 2013 baru ni jamah ngan mesin basuh !!
aku jgak ada simpan niat nak salin sarung dia.aku risik kdai yg wat deco wallpaper aku if 2 kusi ni budget dlm rm150 skali kain utk se kusi..material kain corak vantage..
tu pun niat terkepam lg smpai skrg

 part aku kemas meja konsul..lap2 frame lagik.
susunatur dlm umh ni sentiasa pusing2..brg tetap sama cuma kedudukan je berubah..
aku xnak nanti if xberalih, nmpak muak.

 tu xmemasal tmpat ironboard terpacak kat hall.
tmpat aku menggosok
actually dia dlm blik tp sejak berecon ni, wayar astro sume aku tarik msuk dlm blik
so hall aku sentiasa kemas sbb xberusik
xcaya, ce tgok wayar putih tuh...nasib pnjangkan..
ehehhehehhe

 rak tv ni kitaorg decide nak taruk kat centre antara dinding kelabu maroon ni
so tolak kan pelahan2

 dia ni tgah mengelap celah2 kayu tu habuk2 kecik..
maklumlah tmpat tersorok pasti umah utama bagi habuk.
yedak?

 ni selingan drama tgah adaptasi cite geng bas skolah.
meja konsul aku jadik bas
kusi kuning tu tangga bas.
ko ada?
xde kannnnn....

pastu dh siap se keje, dia amik keje lain..
keje mengelap lemari kasut mak dan anak2..

posisi kusi L shape ni kami decide taruk blakang wallpaper sudah..
tu aku tgah kepuk2 kusyen kasik tegang..
no lembik2.

pndai dia nih..port cantik nak men nyorok2.

lemari kasut anak2 aku mmg masyaallah
berterabur

ni dh beranak pinak
cmpak msuk dlm blik dendiam.
mlm kang operasi kasi licin

tgah ngmeas2 dorang lapar..so apa lgik aku masak meehon singapore yg xde gaya singapore
kesian kat anak2 aku..empty !!
tp nak kasik meriah kita letak kan kicap manis.
masa ni dpur aku dh kehabisan brg.
tu se utk bb se lg utk adik
utk aku?
sorok mkn dlm blik

ok kat hall tu dh tinggal cuma nak sapu layan2 je ngan mop lntai..susun atur dah bereh..
bab tu aku take part.sementara en aya duk lending kejap sambil enjut buai byqa..aku tenaga full tank, dia half tank..mesti kene tnjuk rajin walaupun sejak azali dh rajin...kwang3

ok hasil kitaorg kemas kat hall tadik simple je..xde nak add perabot baru pun..cuma bila dh susunletak tu beralih, nmpak la skit mood baru..suasana jadik lain..bgun tido tgok hall....rasa nak lempang pipi sndrik sbb puas hati gituh..muhahahhaaha

 lapang sikit tgah2 tuh

 ni bila on flash baru nmpak oren2

 lampu made in hatyai/krabi ekk
dijadik kan lampu romantik
sbb cahaya pintu bila time mlm mmg blh tembus ke dlm.

 ok dr arah depan..
bese je

 tu set sofa L shape sapa nak beli blh msg direct.
rege aku letak 3rtus
tgu masa je nak letgo

 ni koleksi aku g oberC..
tapi
dlm mimpi je
aku decorate atas lemari kasut budak2

 ni hasil aku yg kemas..
belum cmpur yg dlm bonet dlm space kaki kete lagi
pinsann  !!!
anak 1st dulu mmg mewah

 ni aku sedap2 hati je taruk..

 ho ni abg ipar aku kasik tabung utk anak2 aku..aku dpt 3 berlainan corak
ada replika umh dan bus jgak
selamat menabung anak2

ok kat hall dh settle..turn kemas bilik last skali..blik ni aku humban segala khazanah ntah apa2 ntah..

 giler menangis aku tgok blik nih...aduhaiiiii

ni kasik dorang jgn nyebuk sama, kita tunggang terbalik bilik dorang dulu kasik dendiam

karpet from mama kasik basuh sbb bdebu

 ok settle..

 pun settle.

masa utk melicinkan..
depa2 ni rajin betul tong terbalik kan baju2
sblm aku lipat
tu yg cepat je siap
maseh ye nak

 ni selingan.
laki pakai sependa pompuan

pompuan pakai sependa laki

**haru2

seharian kami dok mengemas..so aku budget ptg malas nak masak sbb masing2 ponet..so aku decide nak mkn kat luar kat restoren suria perdana pekena nasi kukus panas2..tp yg puasa nye xnak.senang je dia..kat jubo ekor kul 640ptg, ello umh mak dia tnya masak apa kitaorg nak dtg bukak..aku ni menantu rasa malu je xalih2 xtolong nak dtg mkn...

so aku cadangkan kita tapau nasi kukus tu 3 sbgai tmbahan dan skit kuih muih..
alhamdulillah selesai cuti nuzul quran kami terisi ngan kerja muafakat..
Amin.

No comments:

Post a Comment