syurga ku

syurga ku

Thursday, December 24, 2009

CCM1540 + CV52 + CAT74 + CBW2424 + MAX 2303


SOROTAN CUTI AWAL MUHARRAM

Khamis

Lepas keje, saya lah paling sibuk pack2 baju.asben plak sibuk duk dpn tv tgah tgu live Malaysia vs Vietnam.. Xboleh disuruh lgsung !!  tu la BOLA vs LELAKI.....tp sy xkisah sbb nak g bjln punya pasal sy redha (i like travelling !!) ding...dong..ding...dong....kuar dr rumah 740pm - singgah umh mama - tkar kete (viva > saga), amik aby, tuang minyak, benti mkn kat batu 10 n then meneruskan perjalanan ke MELAKA jam 9mlm..........pjlanan mlm yg mendinginkan.........Dan minyak sume ditanggung oleh pihak yg berkuasa sebuah kereta 2rtus..Tepat 12am saya selamat smpai di Wisma Kastam Ayer Keroh Melaka dimana tempat kami menginap anak beranak..


inilah Ryan yg xkenal erti mengantuk n penat bjlan meskipun ibu n abah nyer dh terbongkang tido
namun aya still melayan kerenah Ryan smpai jam 3am !!!
Rindu punya pasal la tuh..


Jumaat

Yehh...bgun dr tido hilang segala penat memandu..heicehhhh....(bkn saya yg memandu tp dreba sy yg memandu.saya hanya mentekedarah je ngan aby adik saya..Ryan tido dr Lepar - Segamat so mudah bagi saya tidak ada gangguan.) gosok gg + bsuh muka dan seperti biasa tugas wajib saya di pagi hari adalah menjadi isteri mithali di depan mata asben saya..wakakakkakkaka....pict ni pun di snap oleh asben saya sementara menunggu turn msuk toilet..Bukan nak jalan sangat pun kat Melaka g taming sari bagai tu sbb dh bese pergi..tp nak sronok2 sume skali..join jgak lah.


 
muka yang selebet dah mcm amah kat hospital ampang puteri..
hospital rambutan x best nak interframe

sedang asyik menyapu mam pun besore..."akak, kita nak mkan apa thari ni? jom g Mydin beli brg masak nak? kang org nak g smyang Jumaat plak..adik say pun nyampuk..besar kak Mydin kat sini..bkn Mydin cam kat Ktn..best akak..uiksss bgus ni bgus...akak bole perabihkan duit abg aya nih...emmm...katne Mydin? Jauh? nak g kul bape? wah...teruja bila sebut je nak g berjalan..saya mmg sronok sekali. Kita g skrg la.kang lmbat plak...Ok !! siap nyapu ni kita gerak..." Pot..pet..pot..pet bercerita tentang Mydin dlm kete..Sesampai nye saya disini, apa lg snap la pict..jakun x jakun tp nak wat mcmane..kamera baru nak lah jgak mengabadikan kenangan di sini..wahhh.....MYDIN MALL MITC !!! Kesini jgak saya.



Nak g perabih duit nih

 
Di Meden Mall MITC Melaka

 

Selesai besoping brg dapur, blik ke rumah..swah...hari ni spesel along msak IKAN PATIN MASAK GULAI CILI API..fuhhhh.....terangkat !! tiptop !! saya amik part msak nasi n goreng sayur, yg selebihnya mama takeover...saya dh kepenatan n masa untuk saya merehatkan segala tulang belulang saya di depan tv..wakakakka....Bila dh blik solat Jumaat, asben plak amik tempat lending sekojap katanya..emmm lantak...penat agaknye..mkn la kami anak beranak tanpa asben saya disisi..

jeng...jeng...jeng.....jam 330pm, rombongan cik kiah pun sampai Kmie + family & makteh + family dari Pekan.Gamat jadi suasana yg sblum nye aman damai...hehehehhehhe....asben saya pun"terbangun" la dr tidur dan ckp "ibu..teman abg mkn nasi.lapo" wahh..senang betul hidup ko? arggh...jom copat !! mesti dia terbau saya msak sayur goreng belacan @ along msak ikan patin td ms sedang tidur ni..whatever...(ayat yg slalu adik saya aya gunakan) saya cuma jd peneman saja tp dah asben yg ajak join skali..apalagi secondround la saya melantak..ehhh..ada plak yg nak snap gmbar kami tgah mkn..wah...wah....lg la asben sy teruja...ha ko ngan muka besepei2, air liur basi sume...dh xpedulik..



 ikan patin dlm pinggan yg paling besogedabok tu

 
 nah...offer2...sapa nak??

 
 saya org timur. aya org barat

 
 sudu dh dlm mulut.xleh nak cover2 dh...

 
 ini pun sama

 
 kpala ikan patin pun say suapkan supaya nmpak romantik..
wakakakkakak.....

Selesai mkn..saya pun lending tonton astro smbil ygok gelagat anak buah.ehhh dan plak asben nmpak topi kastam kat dinding rumah, nak plak teray nyer...emmm...







 

 
nak rasa topi kastam 

 


cenggini anak saya tido


N then, mlm tu skali lg berjalan ke Mydin Mall MITC bwk mama n the gang soping ntahapantah..menantu baik, ikut jer la. kali ni apa yg saya beli stelah sehari suntuk g Mydin??mcm xpecaya? hatiku terpaut bila tgok suar bebunga renek...saya capai sehelai..firasat saya tentu asben sy sondol saya tiap2 mlm ni..kuikuikuikui......lpas abis soping, lyn karenah Ryan bermain. Selesai sume nye..balik n kuar smula just saya n family, abby, aya n nonin melantakedarah di MCD ayer keroh...Keesokan nye plak berkonvoi ke Klang Selangor.



suar cap meden MITC



 

 
 Ryan

 
 saya menang !!!

 
1...2...3...go....


Sabtu

Planning nye seawal pagi dh bertolak tetapi kerana kesibukan nak g merata alam, bertolak lah saya n the gang jam 1 /hari xsilap..Perjalanan yg mengasyikkan dan seronok apabila pandang depan kete kuarga saya, pandang blakang kereta kuarga saya jgak...yg leader diats jln MAX2303 la sapa lg..hehehhehe..Boleh plak singgah di Putrajaya sbb saje nak tgok masjid besi dan pada yg xpenah sampai, korang smpai jgak !! kerana minyak free..hehehhehhe..sampai di Klang jam 330 pm..melantok masing2 kelaparan..menjamu selera..



time menunggu nak konvoi ke Klang

 
 yellow team

 
 keluarga saya

 
buang segala toksik dlm badan
Highway Melaka-Seremban

 
 tgok tu kapalterbang

 
 spec mata abby
dh patah gara2 ryan main dlm kete..wakakakkaka..

 
 asben saya yg sedang menunjukkan perutnye

Ahad

Kali ni xde pict kerana battery camera empty !!! wahhh...ni lah saat2 yg di tunggu2..Car boot Shah Alam..bermacam ada disini..Dh selesai membeli menuju ke Tesco n JJ...asben dh dpt baju+suar+belt, Ryan dpt baju, saya dpt baju+handbag n terus pulang ke rumah..Mkn + rehatkan badan+tido sebentar...Siap2 nak ke rumah mak mertua makde ada majlis kesyukuran n saya pun bergerak pulang ke Ktn. Sampai di Ktn jam 1140pm..

 
Ryan bersama abby


Tidur la saya dengan nyenyak.....zzzzZZZZz...ZZZZZzzzzzz.......






No comments:

Post a Comment